OPTIONAL - Educatie rutiera gradinita - 12

          Viaţa este darul cel mai de preţ pe care îl avem. De aceea, cei mici trebuie învăţaţi să-şi apere viaţa, dar şi să intervină dacă pot, pentru a salva o viata.
          În contextul societăţii actuale, în condiţiile creşterii rapide a numărului de vehicule, mai ales de autovehicule, a căror circulaţie nu ţine întotdeauna seama de normele în vigoare, elevii ciclului primar trebuie să cunoască cele mai elementare reguli de circulaţie pe drumurile publice. Aceasta pentru că ei sunt cei mai expuşi accidentelor, datorită vârstei fragede şi, de multe ori, unei insuficiente supravegheri.
        Odată cu intrarea în şcoală, copilului i se pun noi cerinţe cu privire la deplasarea pe drumurile publice; aceştia sunt zilnic în contact direct cu circulaţia. Aşadar, începerea şcolii coincide cu punctul de bază al educaţiei privind circulaţia. Educaţia făcută în şcoală urmăreşte ca elevii să înveţe din timp să se deplaseze în deplină securitate pe stradă şi să se comporte potrivit regulilor de circulaţie. Prin tot ceea ce întreprinde cadrul didactic, elevul trebuie să dobândească convingeri care să le ofere posibilitatea de a alege dintr-o mulţime de comportări posibile pe cea mai potrivită şi mai puţin riscantă. Astfel se formează deprinderi corecte şi folositoare, ajungându-se la acel simţ al circulaţiei, atât de necesar omului modern. 







 Copiilor nu trebuie să le fie frică de stradă! Datoria noastră, a dascălilor este să-i învăţăm acest lucru. Trebuie să-i învăţăm că strada nu este loc de joacă şi să le explicăm ce consecinţe poate avea o clipă de neatenţie. De asemenea, trebuie să le formăm sentimente de respect şi de admiraţie faţă de poliţişti şi să - i facem să înţeleagă că poliţistul este un prieten care veghează asupra liniştii şi siguranţei noastre şi pe care, la nevoie trebuie să-l ajutăm. Copiii nu trebuie să fie nepăsători la ce se întâmplă în jurul lor şi e necesar să îi ajutăm să înţeleagă cât de important este să ai un sprijin pe care să poţi cont.
!!! Puteti descarca in format word apasand link-ul urmator: http://www.fileshare.ro/e28967588

Educatie rutiera








!!! Puteti descarca in format word apasand link-ul urmator: http://www.fileshare.ro/e28967588








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu