Efectele DIVORTULUI asupra COPILULUI



Divortul este un capat de drum pe care nimeni nu si-l doreste. Din nefericire, din ce in ce mai multe cupluri aleg aceasta alternativa pentru a putea pastra o relatie amiabila pe mai departe. Esti doar tu cu el si felul in care doi adulti isi rezolva problemele conjugale. Totusi, atunci cand dragostea voastra de odinioara a dat roade, deci aveti si copii, lucrurile se complica si trebuie ca amandoi sa constientizati faptul ca aveti o responsabilitate in plus.
1. Comunica cu el
2. Nu te certa cu partenerul tau in fata lui.
3. Nu il face sa spere la o impacare. Orice copil va fi tentat sa spere in reconcilierea parintilor atunci cand va vedea ca acestia comunica bine dupa divort.
4. Nu-ti izola copilul , doar pentru ca tu asa consideri ca e mai bine pentru tine sau pentru el. Nu il lua de la vechea scoala, nu il desprinde de vechii prieteni sau obiceiuri. Copilul nu trebuie sa resimta schimbarea si pe acest plan.
5. Nu te descarca pe copil daca suferi prea mult sau daca esti nervos.
6. Nu te neglija! In cazul in care parintele care sta cu copilul sufera mai mult, nu mai are grija de el si incepe sa isi piarda respectul si increderea in sine, aceste lucruri se vor rasfrange si asupra copilului. O buna comunicare parinte-copil poate fi cheia depasirii momentului delicat numit divort.


Pe langa aceasta, apeleaza si la alte "trucuri":
1. Ofera-i si arata-i copilului toata dragostea ta. Astfel va intelege ca amandoi parintii sunt alaturi de el in orice situatie. Explica-i in mare ce inseamna un divort si ce se va intampla de acum inainte.
2. Incurajeaza-l sa vorbeasca cu tine si cu partenerul tau in legatura cu ceea ce simte legat de divort sau cu privire la eventualele temeri sau transformari survenite in urma aflarii vestii. Accepta-i crizele de furie si fii alaturi de el.
3. Ai rabdare cu copilul tau, ofera-i sprijinul tau, iar in cazul in care simti ca situatia te depaseste nu ezita sa te adresezi unui psiholog. S-ar putea ca problema sa fie mult mai mare decat crezi tu, iar aceasta sa fie solutia ideala.
4. Implica-te in viata copilului, chiar daca va despart mai multi kilometri, un alt partener de viata sau un alt copil. Distanta sau formarea unui nou camin nu trebuie sa va strice relatia.
5. Incearca sa ii distragi atentia prin diverse trucuri: descopera-i noi hobby-uri, sau ia-i un catel.
6. Ofera-i puterea de decizie. Daca un copil se va simti constrans, va reactiona agresiv. Dandu-i impresia ca el detine controlul a ceea ce urmeaza sa se intample va reactiona diferit.
Atunci cand ne indragostim si decidem sa formam o familie nu ne gandim ca intr-o buna zi am putea ajunge la divort. Uneori insa, trebuie sa facem si acest pas pentru ca e posibil ca asa sa fie mai bine pentru toti. Nu uita ca tu si partenerul de viata aveti o obligatie. Discutati si decideti care e calea cea mai buna pentru ca divortul sa nu ii faca rau copilului vostru.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu